Chiftelute de somon
Ingrediente:
500 g file de somon 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 ou 2 cartofi 1 lamaie pesmet susan sare piper
Mod de preparare:
Somonul si usturoiul se toaca cu ajutorul unui blender. Cartofii se curata si se dau pe razatoare, apoi se scurg foarte bine de sucul lasat si se pun intr-un bol. Peste ei se adauga ceapa tocata fin, somonul tocat, sare, piper, si sucul de la lamaie. Toate acestea se amesteca bine, rezultand o compozitie consistenta. Cu ajutorul unei linguri, se ia din amestecul de somon si legume si se formeaza chiftelele, care se dau prin ou, pesmet si la final susan. Chiftelele de somon se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins, pentru jumatate de ora. Cand s-au rumenit, se scot din tava si se servesc fierbinti, simple sau insotite de o salata.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Medalion de somon
Intr-un bol amestecam cimbrul, sarea, piperul si zeama de la lamaie. In acest amestec vom pune fileurile de somon si le ... (mai mult)
Citeste -
Somon in crusta de mustar
Verdeata, se spala si se toaca marunt, apoi se amesteca impreuna cu mustarul si se condimenteaza cu piper si sare. ... (mai mult)
Citeste -
Somon cu broccoli
Intr-o tava, se pun fileurile de somon impreuna cu buchetelele de broccoli. Se incalzeste cuptorul la o temperatura de ... (mai mult)
Citeste -
Salata cu somon afumat
Se spala si se taie salata verde. Se pune intr-un castron si se toarna putin suc de lamaie. Se adauga rosia si avocado ... (mai mult)
Citeste -
Aperitive cu somon
Se taie somonul in bucati mici si se pun intr-un castron. Apoi, se taie branza de capra, se pune peste somon impreuna cu... (mai mult)
Citeste -
Somon prajit
Intr-o tigaie mare se pun 3 linguri de ulei de masline, usturoi tocat marunt si patrunjel. Se adauga 2 bucati de somon ... (mai mult)
Citeste







