Tarta cu struguri
Ingrediente:
600 g struguri albi 6 oua 350 g zahar 500 g faina 140 ml apa rece rom zahar vanilat 1 praf de copt
Mod de preparare:
Boabele de strugurii se spala bine si se pun intr-un bol, iar celor 6 oua li se separa albusul de galbenus. Pentru aluatul tartei se mixeaza mai intai cele 6 galbenusuri impreuna cu 200 g de zahar si aproximativ 70 de ml de apa rece, adaugata treptat. Peste ele se adauga zaharul vanilat si romul, iar la final, se presara faina si se incorporeaza in compozitie. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se vor adauga peste compozitia de faina, amestecand usor. Aluatul se toarna intr-o tava de tarta ce a fost tapetata in prealabil cu unt, se aseaza boabele de struguri, se pune un strat subtire de zahar peste struguri si se coace, in cuptorul incins, timp de 25 de minute. Cand e gata se scoate din cuptor, se lasa putin la racit, apoi se scoate din tava si se serveste.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Marmelada de struguri
Boabele de struguri se pun intr-o cratita incapatoare si se pun la fiert cu un litru de apa. Gutuile se curata de coaja ... (mai mult)
Citeste -
Suc de struguri
Se zdrobeste cu aproximatie 1 kg de struguri, se pun intr-un tifon ca sa se scurga zeama si se masoara cu paharul. Se ... (mai mult)
Citeste -
Compot de struguri
Broboanele de struguri se slala bine cu apa rece, dupa care se repartizeaza in borcane cam 3 sferturi. Se adauga 2 ... (mai mult)
Citeste -
Salate de fructe
Para si marul curatate de coaja, se taie felioare foarte subtiri. Prunele se curata de pielita, se scot samburii si se ... (mai mult)
Citeste -
Chec cu struguri
Mai intai se topeste ciocolata intr-o cratita, peste ea se toarna laptele, iar cand se mai raceste putin, se adauga ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de struguri
Se folosesc stuguri albi copti care se spala bine si se lasa sa se scurga pentru cateva minute. Broboanele de struguri ... (mai mult)
Citeste







