Dulceata de struguri
Ingrediente:
1 kg de struguri albi 800g zahar suc de la o lamaie
Mod de preparare:
Se folosesc stuguri albi copti care se spala bine si se lasa sa se scurga pentru cateva minute. Broboanele de struguri se curata de coasa si se taie pe jumatate si se scot semintele. Strugurii se pun impreuna cu zaharul intr-un castron mare se amatesca bine dupa care se pune la foc mediu. Cand strugurii s-au incalzit si incepe sa elibereze sucurile lor, dupa aproximativ 5 minute, se adauga sucul de lamaie proaspat stors. Strugurii se lasa pentru 45 de minute la foc mediu, amestecand ocazional, pana cand se ingroasa dulceata. Dulceata se toarna fierbinte in borcane si se fileteaza. Se acopera borcanele si se lasa cu capul in jos pana a doua zi.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Marmelada de struguri
Boabele de struguri se pun intr-o cratita incapatoare si se pun la fiert cu un litru de apa. Gutuile se curata de coaja ... (mai mult)
Citeste -
Suc de struguri
Se zdrobeste cu aproximatie 1 kg de struguri, se pun intr-un tifon ca sa se scurga zeama si se masoara cu paharul. Se ... (mai mult)
Citeste -
Compot de struguri
Broboanele de struguri se slala bine cu apa rece, dupa care se repartizeaza in borcane cam 3 sferturi. Se adauga 2 ... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu struguri
Boabele de strugurii se spala bine si se pun intr-un bol, iar celor 6 oua li se separa albusul de galbenus. Pentru ... (mai mult)
Citeste -
Salate de fructe
Para si marul curatate de coaja, se taie felioare foarte subtiri. Prunele se curata de pielita, se scot samburii si se ... (mai mult)
Citeste -
Chec cu struguri
Mai intai se topeste ciocolata intr-o cratita, peste ea se toarna laptele, iar cand se mai raceste putin, se adauga ... (mai mult)
Citeste







