Cheesecake cu zmeura
Ingrediente:
Blat: 100 g unt 300 g biscuiti 30 g cacao Crema: 250 g zmeura 500 g mascarpone 200 ml frisca 150 g zahar pudra 10 g gelatina Decor: 150 g zmeura
Mod de preparare:
Blatul se prepara din biscuitii care au fost sfaramati intr-un bol, cu ajutorul unui blender, peste ei se adauga cacao, untul ce a fost topit la bain marie si putin sirop alcatuit din apa, zahar si vanilie, dar in cantitatea in care este nevoie pentru a incorpora toate ingredientele (aporx. 100 ml). Odata preparat, blatul se intinde cu ajutorul mainilor, pe un platou niveland usor, cu o lingura, obtinand astfel, baza pentru tort, apoi se da la frigider. Intre timp se prepara si crema de branza , punand intr-un vas crema de mascarpone impreuna cu zaharul si se mixeaza, apoi se adauga frisca si se mixeaza din nou. Gelatina, dizolvata in 100 ml de apa, se incalzeste putin, apoi se adauga treptat in crema de mascarpone si frisca, amestecand mereu. Cand este gata crema, se scoate blatul din frigider, peste care se va intinde crema de mascarpone, deasupra se orneaza cu zmeura proaspata, apoi se da din nou tortul la frigider, pentru 2 ore.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sos de zmeura
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga zmeura curatata si trecuta prin sita si vinul putin incalzit. Se pune la ... (mai mult)
Citeste -
Gem de zmeura
Se spala bine zmeura si se lasa la scurs. Apoi, se pune intr-un castron si se adauga zaharul. Se lasa deoparte timp de 6... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de zmeura
Se spala bine zmeura si se pune intr-o cratita impreuna cu zaharul si zeama de la o lamaie. Se pune la fiert timp de 15 ... (mai mult)
Citeste -
Spuma de zmeura
Zmeura spalata si scursa de apa se pune intr-o cratita si se fierbe, pana ce fructele incep sa se inmoaie. Apoi se ... (mai mult)
Citeste -
Sirop de zmeura
Se zdrobeste bine zmeura si se pune sa se scurga printr-un strecuratoare. Sucul se amesteca cu zaharul, zeama de lamaie ... (mai mult)
Citeste -
Panna cotta cu sos de zmeura
Intr-o cratita se toarna laptele si smantana si se pun la fiert. Se adauga zaharul si se amesteca des, pana ce acesta se... (mai mult)
Citeste







