Spuma de zmeura
Ingrediente:
700 g zmeura 5 oua 400 g zahar 5 g gelatina 200 g smantana
Mod de preparare:
Zmeura spalata si scursa de apa se pune intr-o cratita si se fierbe, pana ce fructele incep sa se inmoaie. Apoi se transfera intr-un vas si se paseaza cu blenderul. Se separa galbenusurile de albusurile celor 5 oua, apoi galbenusurile se pun la bain-marie si se bat bine impreuna cu zaharul pana ce devin cremoase, iar cand au capatat consistenta necesara, se pun la racit. Separat se dizolva gelatina in 4 linguri de apa si se adauga peste zmeura pasata, mixand pentru a incorpora definitiv gelatina, apoi se adauga crema de galbenusuri, dar si smantana si se amesteca totul. Odata gata, spuma de zmeura se da la frigider cam 2 ore, apoi se serveste.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sos de zmeura
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga zmeura curatata si trecuta prin sita si vinul putin incalzit. Se pune la ... (mai mult)
Citeste -
Tort cu zmeura
Pentru blat, se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se mixeaza bine, cu zaharul. Ciocolata, de preferinta alba, se ... (mai mult)
Citeste -
Gem de zmeura
Se spala bine zmeura si se lasa la scurs. Apoi, se pune intr-un castron si se adauga zaharul. Se lasa deoparte timp de 6... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de zmeura
Se spala bine zmeura si se pune intr-o cratita impreuna cu zaharul si zeama de la o lamaie. Se pune la fiert timp de 15 ... (mai mult)
Citeste -
Sirop de zmeura
Se zdrobeste bine zmeura si se pune sa se scurga printr-un strecuratoare. Sucul se amesteca cu zaharul, zeama de lamaie ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu zmeura
Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul si se mixeaza pana ce devin o spuma. Peste ele se presara, in etape faina, ... (mai mult)
Citeste







