Spaghete bolognese
Ingrediente:
400 g spaghete 350 g carne de vita 200 g slanina 200 ml bulion 2 cepe 1 pahar vin alb ulei de masline sare
Mod de preparare:
Se curata ceapa si se pune in tigaie cu putin ulei de masline. Cand este rumenita putin, se adauga carnea tocata si slanina. Se pun spaghetele la fiert timp de 10 minute separat. Cand s-a rumenit slanina, se aduaga bulionul si se amesteca constant timp de 5 minute, la foc mic. Se adauga vinul alb si se mai amesteca inca 5 minute. Cand sunt gata spaghetele, se pun peste sos si se amesteca bine. Se mai lasa inca 2 minute foc, apoi se servesc calde!
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Spaghete bolognese cu carnat
Intr-o cratita, se pune apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga o lingurita de sare si se pun spaghetele la ... (mai mult)
Citeste -
Spaghete cu dovleac
Spaghetele se pun la fiert, in apa cu putina sare, apoi se scurg si se dau la apa rece. Miezul de dovleac se aseaza ... (mai mult)
Citeste -
Spaghete cu branza
Spaghetele se fierb in apa clocotita cu sare si putin ulei, timp de 10 minute, se trec prin jet de apa rece si se scurg ... (mai mult)
Citeste -
Spaghete cu bacon
Mai intai punem spaghetele la fiert, in apa cu sare si le gatim timp de 10 minute. Separat, incingem ulei intr-o tigaie,... (mai mult)
Citeste -
Spaghete cu usturoi
Usturoiul se caleste putin, pana cand se inmoaie. Apoi se paseaza bine, se pune zeama de lamaie, mustarul si piper, se ... (mai mult)
Citeste -
Spaghete cu creveti
Fierbem spaghetele in apa cu sare timp de 8 minute. Cand sunt gata, se scurg din apa si se dau prin jet de apa rece. ... (mai mult)
Citeste







