Dulceata de nuci verzi
Ingrediente:
1 kg nuci verzi 400 g zahar 2 lamai
Mod de preparare:
Se utilizeaza o pereche de manusi. Cu ajutorul unui cutit se curata toate nucsoarele sub un jet de apa! Se indeparteaza capetele si apoi restul. Se lasa timp de 3-4 ore in apa, schimbandu-se apa de cateva ori! In ultimul schimb de apa se adauga o lamaie feliata si se acopera nucsoarele. Acestea se lasa acoperite toata noaptea. Urmatoarea zi, se scurg bine de apa si se pun la fiert de 3 ori, schimbandu-se apa de fiecare data. Intre timp, se prepara un sirop de zahar cu apa. Apoi, se adauga nucile si se lasa la fiert, la foc mic, timp de 20 de minute. Apoi, se adauga inca o lamaie feliata. Cand se inmoaie nucile si se ingroase siropul se stinge focul. Dupa ce s-au racit putin se pun in borcane, se infileteaza capacul si se intorc borcanele cu capacul in jos.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Lichior de nuci verzi
Se spala bine nucile si se taie pe jumatate sau felii. Apoi, se introduc intr-un borcan si se toarna alcool. Se adauga ... (mai mult)
Citeste -
Mere coapte la cuptor
Se spala merele, se sterg si se scobesc scotand cotorul si casuta cu samburi. In scobitura se pune putin zahar, o ... (mai mult)
Citeste -
Salata de fasole rosie
Se lasa fasolea peste noapte in apa cu sare. Se pune la fiert fasolea in oala sub presiune timp de 10 minute, se scurge ... (mai mult)
Citeste -
Pui cacciatore
Ceapa se toaca marunt, ardeiul si ciupercile, se toaca in cubulete. Punem unt intr-o tigaie si il topim. Peste el punem ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de pepene galben
Se taie pepeni pe jumatate si se scot semintele. Apoi se curata de coaja si se taie cubulete. Intr-o cratita, se pune ... (mai mult)
Citeste







