Lichior de capsuni
Ingrediente:
1 kg capsuni 1,5 l palinca/vodka 500 g zahar 1 lamaie menta
Mod de preparare:
Mai intai, se spala bine capsunile sub un jet de apa si se rup coditele. Apoi, se aseaza cu atentie intr-un borcan impreuna cu putina menta si coaja rasa de la o lamaie. Se toarna zaharul si alcoolul si se infileteaza bine capacul. Borcanul se va depozita timp de 3 saptamani, intr-un loc rece si intunecat, amestecand cel putin o data pe zi in el! Dupa expirarea timpului se poate servi!
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Salata de capsuni cu frisca
Capsunile se portioneaza in comportiere sau cupe, se adauga zahar farin, se stropesc cu lichior si se mentin la ... (mai mult)
Citeste -
Mousse de capsuni
Intr-o cratita se pune un pahar cu apa, iar cand incepe sa fiarba, se adauga praful de gelatina. Se amesteca si se ... (mai mult)
Citeste -
Sirop de capsuni
Se fierbe apa cu zaharul 10 minute. Dupa ce siropul s-a racit, se amesteca cu zeama de capsuni, obtinuta astfel. Se ... (mai mult)
Citeste -
Milkshake capsuni
Se spala capsunile si se indeparteaza coada verde. Se pun in blender impreuna cu laptele, gheata si cele 2 lingurite de ... (mai mult)
Citeste -
Gem de capsuni
Capsunile se spala si se taie in jumatati, apoi se pun intr-o cratita mai mare. Peste ele se adauga zaharul si vanilia. ... (mai mult)
Citeste -
Banana split
Intr-o cupa de sticla ovala se aseaza o cupa de inghetata de vanilie si una de capsuni, iar peste acestea se aseaza ... (mai mult)
Citeste







