Scovergi

Foto - Scovergi
Complexitate: usor Timp de preparare: 60 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

400 g branza 100 g zahar vanilat 1 kg faina 3 oua 20 g de drojdie 1 l de apa 1 lingurita zahar sare

Mod de preparare:

Preparam umplutura amestecand branza cu cele 3 oua si zahar vanilat, apoi punem faina intr-un castron peste care punem drojdia dizilvata cu o lingura de zahar. Preasaram putina sare si turnam litrul de apa calduta. Din acest amestec, vom framanta un aluat ca pentu gogosi, iar la final il lasam la dospit. Cand a crescut, impartim aluatul in parti mici, elgale, din fiecare parte de aluat, vom intinde cate o foaie subtire. Punem peste aceasta cate o lingura de branza, impaturim foaia asemanator unui plic, si mai intindem putin cu ajutorul unui sucitor, pentru a imbina aluatul. Cand am terminat de umplut toate scovergile, le punem la prajit, in ulei incins, rumenindu-le pe ambele parti. Cand s-au facut, se lasa la racit cam 5 minute, apoi le pudram cu zahar vanilat si putem servi.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Scovergi de post

    Scovergi de post

    Se amesteca faina impreuna cu drojdia dizolvata intr-o lingurita de zahar, se presara sera si se toarna apa calda. Toate... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))