Articole

Cea mai buna ciocolata

Foto - Cea mai buna ciocolata
Publicat sambata, 16 martie 2013, 10:03
Cea mai buna ciocolata 5.00 5 1 vot / pareri

Ciocolata este un aliment psihoactiv. Aceasta este un rezultat al combinatiei de boabe de cacao obtinute din plante, cu diverse elemente cum ar fi nuci, lapte sau zahar.

Ciocolata alba are continut redus de cacao si este obtinuta din unt de cacao, lapte, zahar si indulcitori, cu aceasi intensitate ca si ciocolata neagra. Exista producatori care inlocuiesc untul de cacao cu uleiuri vegetale si indulcitori sintetici!

Ciocolata fondant este compusa din 40% pasta de cacao si 40% unt de cacao. Aceasta este utilizata pe scara larga in produsele de patiserie pentru a acoperi prajituri, torturi si placinte.

Ciocolata cu lapte contine cacao si lapte combinat cu diferiti indulcitori. Unii experti considera ca, la acest tip de ciocolata, trebuie sa fie crescuta proportia de cacao, desi in cele mai multe cazuri nu atinge nici 20%.

Ciocolata amara, cunoscuta si sub denumirea de ciocolata neagra sau fara lapte, are 34% cacao pura in compozitia sa! Bomboanele de cea mai inalta calitate sunt cele de ciocolata neagra, care contin foarte putin zahar, doar pentru a imbunatati aroma. In plus, contin vanilie din Madagascar, care este extrem de costisitoare si un minimum de lecitina. Exista bomboane care se bucura de un continut de 98% cacao, dar sunt greu de obtinut!

Pudra de ciocolata este folosita pentru copt, dar si pentru fabricarea bauturilor. Aceasta este obtinuta din zahar, faina si pudra de cacao!

Ciocolata Richard este considerata cea mai buna si scumpa din lume deoarece contine 70% cacao pura din Venezuela!

Urmata de ciocolata Noka, care este facuta din cacao adusa din Ecuador, Coasta de Fildes, Venezuela si Trinidad! Pentru o jumatate de kilogram (mai mult de 350 de euro pe kilogram) trebuie sa platiti nu mai putin de 854 de dolari!

Pe locul 3 se afla Delafee! Ideala pentru acele doamne care iubesc aurul, ciocolata Delafee contine fulgi de aur comestibili de 24K. Pretul pe kilogram este de 504 dolari!

Locul 4 este ocupat de Trufa de ciocolata, creata de Fritz Knipschildpt, un bucatar extraordinar si cunoscut in toata lumea datorita creatiilor sale delicioase! Cea mai scumpa trufa este cea de ciocolata neagra franceza si costa in jur de 250 de dolari!

Godiva, ultima dar nu cea din urma! Faimosul brand de ciocolata belgiana a lansat recent o colectie de ciocolata sub numele de "Godiva G Collection", care se caracterizeaza prin folosirea de diverse arome cum ar fi mierea sau ciocolata picanta!

Parerile utilizatorilor

Articole asemanatoare

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))