Covrigi cu mac
Ingrediente:
1 kg faina 500 ml lapte 1 cub drojdie zahar sare mac
Mod de preparare:
Din ingredientele de mai sus, vom framanta un aluat, pe care il vom lasa sa stea la dospit pentru aproximativ o ora. Cand a crescut suficient, luam aluatul din bolul in care a stat si il impartim in mai multe parti egale. Din fiecare parte de aluat vom intinde cu ajutorul mainilor, rulouri de aluat, pe care le vom modela in forma de covrig. Cand am terminat de modelat covrigii, punem o oala mai mare cu apa si putina sare, la fiert, iar cand apa ajunge la punctul de fierbere, punem covrigii in apa pentru cateva secunde, doar cat sa-i oparim. Dupa aproximativ 10 secunde, se scot covrigii din apa clocotita si ii lasam la scurs pe un gratar. Cand s-au zvantat, dam covrigii prin mac si ii asezam pe rand intr-o tava, apoi ii dam la cuptor pentru a-i rumeni, timp de 20 de minute.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Covrigi de casa
Pentru covrigi, vom realiza un aluat, punand int-un vas mai mare faina cernuta, laptele, zaharul, dar si untul si ... (mai mult)
Citeste -
Covrigei cu susan
Intr-un vas mai mare se cerne faina, peste ea se adauga zaharul, o lingura de sare, drojdia uscata, laptele caldut, ... (mai mult)
Citeste -
Covrigi polonezi
Intr-un bol asezam faina cernuta, peste ea vom adauga drojdia dizolvata cu putin zahar, cele doua oua batute spuma, ... (mai mult)
Citeste