Islere

Foto - Islere
Complexitate: usor Timp de preparare: 45 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

Aluat: 350 g faina 200 g unt 100 g zahar vanilat 100 g zahar pudra 3 galbenusuri esenta de vanilie 1 praf de copt 1 lingura de otet 3 linguri apa rece Crema: 150 g unt 3 galbenusuri 30 g cacao 100 g zahar pudra rom Glazura: 90 g ciocolata 25 ml frisca

Mod de preparare:

Pentru blat amestecam toate ingredientele si framantam pana ce obtinem un aluat sfaramicios. Pe masa de lucru, intindem un praf de faina si punem aluatul. Il intindem intr-o foaie mai mare, subtire si decupam din acesta, cu ajutorul unei forme, sau al unui pahar, cercuri pe care le asezam pe rand intr-o tava de copt tapetata cu unt. Lasam fursecurile sa stea la rece cam 20 de minute, apoi ce dam la cuptor pentru 20 de minute. Intre timp preparam crema din untul amestecat cu zahar pudra, galbenusuri si cacao, aromate cu o lingura de rom. Crema obtinuta o vom pune doar pe jumatate din numarul de fursecuri, celelate utilizandu-le pentru a le acoperii pe cele cu crema. Dam fursecurile lipite, prin glazura de ciocolata cu frisca si le asezam pe un platou, apoi le lasam la frigider, pana cand glazura devine tare.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

Nu sunt retete asemanatoare!

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))