Souvlaki de pui
Ingrediente:
500 g carne de pui 20 ml lapte 150 ml apa 30 ml ulei 250 g faina 5 g drojdie rozmarin oregano piper sare
Mod de preparare:
Am pus bucatile de pui intr-un castron, asezonam cu sare, piper si celelalte condimente si turnam un strop de ulei. Lasam carnea sa stea in sosul de condimente, timp de o ora. Pregatim aluatul amestecand fina impreuna cu drojdia, sarea uleiul si laptele, framantam bine si lasam la dospit, pana cand isi dubleaza volumul. Cand a crescut, se imparte aluatul in 6 parti egale si intindem in foi de grosimea unui deget. Coacem foile de aluat in cuptorul incins, iar cat stau la copt, gatim puiul intr-o tigaie, in care am incins ulei. Rumenim bine, iar cand lipiile sunt coapte, servim puiul alaturi de lipie fierbinte si ardei iute.







