Parjoale cu sos

Foto - Parjoale cu sos
Complexitate: usor Timp de preparare: 45 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

Parjoale: 400 g carne tocata 2 oua 2 cartofi 2 cepe patrunjel verde boia dulce 1 ardei iute sare piper Sos: 200 ml bulion 1 ceapa 40 ml ulei 1 frunza de dafin piper sare

Mod de preparare:

Pentru parjoale se pune carnea tocata intr-un vas, iar peste ea se adauga cartofii rasi si cepele date pe razaroare, patrunjelul verde si ardeiul tocate fin, boia, sare si piper, iar la final cele 2 oua. Toate acestea se amesteca bine, cu ajutorul mainilor, pana cand compozitia devine omogena. Din aceasta se vor forma parjoalele, cu ajutorul palmelor si se vor pune la rumenit, in ulei incins. Parjoalele se rumenesc uniform, iar cand sunt gata, se scurg bine de ulei si se aseaza pe o farfurie acoperita de un servet de hartie, pentru a absoarbi excesul de ulei. Separat, se va gati sosul, astfel, intr-o tigaie se incinge uleiul, in care sa va cali mai intai ceapa tocata marunt, iar cand aceasta devine transparenta se toarna bulionul si se amesteca mereu. Dupa aproximativ 2 minute, se presara piper, sare si frunza de dafin si se mai lasa pe foc mic, inca 3 minute, pana cand sosul incepe sa se lege bine si devine cremos. Peste sosul de rosii se pun si parjoalele si se amesteca usor, pentru a le imbraca bine in sos. Parjoalele cu sos se servesc fierbinti, alaturi de o salata de varza dulce.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Parjoale moldovenesti

    Parjoale moldovenesti

    Se toaca ceapa, patrunjelul, mararul si usturoiul, iar morcovul se da prin razatoare. Apoi, toate acestea se amesteca cu... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))