Cataif

Foto - Cataif
Complexitate: usor Timp de preparare: 40 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

500 g fidea subtire 200 g unt 100 g zahar 150 g miez de nuca 1 l apa 1 lamaie

Mod de preparare:

Mai intai fideaua se rupe in bucati mai mari si se pun intr-un vas termorezistent. Se topeste untul intr-o tigaie, iar cand a devenit fluid se toarna peste fidea si se amesteca bine. Vasul se da la cuptor, unde va sta in jur de jumatate de ora. Intre timp se dizolva zaharul in litrul de apa si se pune la fiert, pentru a prepara siropul. Se fierbe pana cand incepe sa se ingroase, amestecand des, apoi se opreste focul si se adauga zeama de la lamaie. Cand s-a rumenit fideaua suficient, se scoate din cuptor, peste ea se toarna siropul de zahar, iar deasupra se presara miezul de nuca macinat. Cataiful se serveste rece, dupa ce a stat la frigider cel putin o ora.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

Nu sunt retete asemanatoare!

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))