Supa crema de morcovi

Foto - Supa crema de morcovi
Complexitate: usor Timp de preparare: 45 minute
5.00 5 3 voturi / pareri

Ingrediente:

800g morcovi 3 cepe medii 50g faina 2 oua ( galbenusuri ) 200ml lapte 50g unt 1 paine alba sare

Mod de preparare:

Morcovii se curata, se spala si se taie cuburi, iar ceapa se toaca marunt si se opareste, indepartand apa. Painea alba se taie in cuburi mici, care se stropesc cu 25g de unt si se rumenesc la cuptor. Se separa albusurile de galbenusuri. Laptele se fierbe si se raceste. In 3 litri de apa se fierb morcovii si ceapa. Cand legumele sunt fierte, se paseaza. Crema obtinuta se mai fierbe circa 10 minute, adaugandu-se compozitia formata din galbenusuri, faina, lapte si sare. Se fierbe totul circa 10 minute. Se adauga bucati mici de unt. Se serveste fierbinte, cu crutoane deasupra.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Supa crema de cartofi si morcovi

    Supa crema de cartofi si morcovi

    Se taie morcovii, cartofii si ceapa si se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata se scurg de apa si se fac cu mixerul sau ... (mai mult)

    Citeste
  • Supa crema de telina

    Supa crema de telina

    Se iau morcovii si telina si se spala, se curata si se taie in bucati mai mari. Se pun apoi intr-o oala si se lasa la ... (mai mult)

    Citeste
  • Supa crema de zucchini

    Supa crema de zucchini

    Legumele se spala si se curata de coaja, apoi se toaca in cubulete. Intr-o tigaie se pun cam 4 linguri de ulei si se ... (mai mult)

    Citeste
  • Supa crema de praz

    Supa crema de praz

    Cartofii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata, se taie in cubulete si se vor folozi la ... (mai mult)

    Citeste
  • Supa crema de dovleac

    Supa crema de dovleac

    Aceasta reteta se prepara usor, astfel se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie in cubulete. Se topeste ... (mai mult)

    Citeste
  • Supa crema de cartofi

    Supa crema de cartofi

    Cartofii se curata, se taie in cuburi mici si se fierb in supa de oase sau de zarzavat, pana se zdrobesc, apoi se trec ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))