Supe
Supa crema de legume
Publicata sambata, 23 februarie 2013, 15:20Morcovii se curata si se spala, apoi se taie in bucati mici. Ceapa se toaca marunt. Orezul se spala si se fierbe. Se separa albusurile de galbenusuri. Salata si se fierb in apa cu sare apoi se scurg. ... (mai mult)
CitesteSupa crema de conopida
Publicata sambata, 23 februarie 2013, 14:56Ceapa se curata si se toaca marunt. Conopida se curata, se spala si se taie buchetele. Telina si pastarnacul se curata si se taie in bucati mici. Ceapa, telina si pastarnacul se calesc in jumatate din... (mai mult)
CitesteSupa crema de ciuperci
Publicata marti, 12 februarie 2013, 09:22Ciupercile trebuie sa fie proaspete, tinere, tari si sanatoase. Se curata, se spala, se taie in bucati si se fierb impreuna cu ceapa timp de 40 minute in circa trei litri de apa cu putina sare. Cand ... (mai mult)
CitesteSupa de pui
Publicata vineri, 8 februarie 2013, 14:08Puiul se parleste, daca este intreb, se spala bine si se pune sa fiarba intr-o oala, cu putina apa. Dupa 3-4 minute de fiert, se arunca apa si se spala bine atat puiul, cat si oala. Se pune din nou in... (mai mult)
CitesteSupa de porumb
Publicata vineri, 1 februarie 2013, 17:04Se fierbe in apa morcovul, patrunjelul si ceapa ( intregi ) impreuna cu stiuletii de porumb bine spalati, pana cand bobul de porumb se inmoaie si poate fi strivit intre degete. Se strecoara inlaturand... (mai mult)
CitesteSupa de ciuperci cu smantana
Publicata joi, 31 ianuarie 2013, 18:06Zarzavatul curatat se fierbe in 2 litri apa. Cand s-a fier, se strecoara zeama. Ciupercile curatate si spalate se taie felii sau cuburi, se inabusa in unt si peste ele se toarna supa de zarzavat ... (mai mult)
CitesteSupa din rasol de vita
Publicata marti, 29 ianuarie 2013, 11:04Rasolul se spala bine si se pune la fiert in apa, cat sa-l acopere. Se lasa sa dea in cateva clocote, se arunca apa, se spala atat carnea, cat si oala si se pune din nou pe foc cu 4 litri de apa rece.... (mai mult)
CitesteSupa crema de linte
Publicata marti, 29 ianuarie 2013, 10:32Legumele se curata, se spala, se taie cubulete. In oala de supa, se pune uleiul impreuna cu 3-4 linguri de apa rece, se incinge si in el se adauga legumele taiate impreuna cu usturoiul. Se amesteca ... (mai mult)
CitesteSupa de zarzavat
Publicata luni, 28 ianuarie 2013, 19:26Legumele se curata, se spala si se taie cuburi mai mari. Se pun la fiert, intr-o oala, 3 litri de apa, in care se introduc zarzavaturile taiate, inclusiv ceapa tocata si rosiile taiate cuburi. Dupa ... (mai mult)
CitesteSupa de peste cu creveti
Publicata luni, 28 ianuarie 2013, 19:12Legumele se curata, se spala si se taie cubulete, inclusiv ceapa si usturoiul. Rosiile se decojesc si apoi se taie. Pestele se spala si se taie in cuburi cu latura de circa 3 cm. Se pune uleiul de ... (mai mult)
CitesteSupa de fazan
Publicata luni, 28 ianuarie 2013, 12:05Se curata fazanul, se spala, se taie bucati si se pune la fiert cu sarea, boabele de piper, zarzavatul netaiat si coaja de lamaie. Se ia spuma si, cand carnea a inceput sa se inmoaie, se adauga ... (mai mult)
CitesteSupa crema de cartofi
Publicata vineri, 25 ianuarie 2013, 11:00Cartofii se curata, se taie in cuburi mici si se fierb in supa de oase sau de zarzavat, pana se zdrobesc, apoi se trec printr-o strecuratoare. Se separa galbenusurile de albusuri. Patrunjelul se toaca... (mai mult)
CitesteSupa de spanac
Publicata vineri, 25 ianuarie 2013, 10:43Spanacul se curata si se spala in mai multe ape reci. Ceapa se taie marunt si se opareste. Painea alba se taie in cuburi mici, care se stropesc cu 25g unt topit si se rumenesc la cuptor, obtinandu-se ... (mai mult)
CitesteSupa de legume
Publicata joi, 24 ianuarie 2013, 20:25Cartofii se taie in cuburi mici, iar morcovii, radacina de patrunjel, pastarnacul si telina se taie bucati. Varza alba si ardeiul gras se taie fasii, iar ceapa se toaca marunt. Rosiile se spala, se ... (mai mult)
CitesteSupa de galuste
Publicata joi, 24 ianuarie 2013, 19:36Se separa albusurile de galbenusuri. Patrunjelul verde se toaca marunt. Supa de oase se fierbe. Galustele se prepara astfel: albusurile se bat bine, se adauga galbenusurile, apoi se toarna cantitatea ... (mai mult)
Citeste