Oua benedict

Foto - Oua benedict
Complexitate: usor Timp de preparare: 30 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

6 felii de sunca 6 oua 4 chifle 50 g unt 4 linguri ulei 50 ml otet Sos: 200 g unt topit 6 galbenusuri 4 linguri apa zeama de la 1 lamaie sare piper alb

Mod de preparare:

Pentru ouale benedict, pregatim mai intai sosul Hollandaise, pentru care batem bine la bain marie, galbenusurile cu putina apa, un varf de sare, piper si zeama de lamaie, pana ce obtinem o spuma. Cand si-au marit volumul, dam sosul de pe foc si adaugam untul, treptat, amestecand mereu. Separat, vom praji chiflele, pe care le-am taiat in jumatati, rumenindu-le pe ambele parti. Apoi, intr-un vas, vom pune putina apa, cu un pic de sare si otetul si vom pune la fiert. Cand amestecul de apa si otet incepe sa dea in clocot, vom sparge pe rand cate un ou si il vom pune in apa fiarta, amestecand mereu in apa pentru a nu lasa galbenusul sa iasa din albus. Ouale le vom lasa la fiert cam 3 minute, apoi le asamblam pe feliile de chifla. Astfel, pe fiecare felie de chifla vom avea o felie de sunca presata, iar deasupra oul fiert, totul stropit cu sosul Hollandaise, preparat initial.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

Nu sunt retete asemanatoare!

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))