Preparate din oua

Omleta cu mere

Omleta cu mere

Publicata luni, 15 iulie 2013, 09:15
Timp de gatire: 15 minute Complexitate: Usor

Se spala si se curata merele. Apoi, se taie cubulete sau felii. Intr-un castron, se bat cele 3 oua. Se adauga sare si piper, dupa gust. Se pune o lingurita de unt intr-o tigaie si se lasa sa se ... (mai mult)

Citeste
Oua umplute cu ton

Oua umplute cu ton

Publicata luni, 25 martie 2013, 11:21
Timp de gatire: 20 minute Complexitate: Usor

Intr-o cratita, se pun ouale si se acopera cu apa rece. Se pun pe foc pentru 10 minute! Cand sunt gata, se curata, se taie pe jumatate si se scoate galbenusul. Tonul se amesteca cu galbenusul de ou, ... (mai mult)

Citeste
Omleta cu creveti

Omleta cu creveti

Publicata joi, 21 martie 2013, 18:39
Timp de gatire: 10 minute Complexitate: Usor

Intr-un castron se bat ouale. Apoi, se adauga ceapa tocata, patrunjelul si crevetii taiati pe jumatate sau in bucati mai mici. Se condimenteaza cu putina sare. Intr-o tigaie, punem uleiul de masline ... (mai mult)

Citeste
Omleta cu sunca

Omleta cu sunca

Publicata duminica, 24 februarie 2013, 19:33
Timp de gatire: 15 minute Complexitate: Usor

Sunca presata se taie cubulete sau fasii. Ouale se spag intr-un vas, se adauga sare si se bat. Sunca se prajeste in ulei, apoi se adauga ouale, se rumenesc pe ambele parti si se ruleaza. Se serveste ... (mai mult)

Citeste
Omleta cu mazare

Omleta cu mazare

Publicata duminica, 24 februarie 2013, 19:19
Timp de gatire: 15 minute Complexitate: Usor

Mazarea proaspata se fierbe; cea conservata se scurge si se trece prin jet de apa rece. Mazarea se inabusa in ulei, se adauga ouale batute si sare, se amesteca si se rumenesc pe ambele parti. Omleta ... (mai mult)

Citeste
Omleta cu branza

Omleta cu branza

Publicata duminica, 24 februarie 2013, 18:59
Timp de gatire: 15 minute Complexitate: Usor

Ouale se bat, se amesteca apoi cu branza si se rumenesc in ulei pe ambele parti. Omleta obtinuta se ruleaza. Se serveste fierbinte cu putin patrunjel deasupra.

Citeste
Omleta taraneasca

Omleta taraneasca

Publicata duminica, 24 februarie 2013, 18:49
Timp de gatire: 15 minute Complexitate: Usor

Cartofii se fierb in apa cu sare si se taie cubulete. Ceapa si patrunjelul se toaca marunt. Costita afumata se taie cubulete. Ceapa se inabusa in ulei cu apa, se amesteca apoi cu cartofii si se ... (mai mult)

Citeste
Omleta cu ciuperci

Omleta cu ciuperci

Publicata luni, 11 februarie 2013, 14:21
Timp de gatire: 20 minute Complexitate: Usor

Ciupercile se taie in felii subtiri, se prajesc in ulei si peste ele se toarne ouale batute bine si se amesteca cu mararul tocat si sare. Dupa ce omleta se coace pe ambele parti se rastoarna pe un ... (mai mult)

Citeste
Oua umplute cu ciuperci

Oua umplute cu ciuperci

Publicata luni, 11 februarie 2013, 14:09
Timp de gatire: 20 minute Complexitate: Usor

Ouale se fierb tari, se curata de coaja si se scot cu grija galbenusurile, fara a se rupe albusul. Ciupercicle se toaca marunt si se prajesc in 25 g unt pana se inmoaie bine. Se lasa sa se raceasca. ... (mai mult)

Citeste
Ochiuri romanesti

Ochiuri romanesti

Publicata joi, 31 ianuarie 2013, 20:50
Timp de gatire: 15 minute Complexitate: Usor

Ouale se sparg unul cate unul si se introduc pe rand intr-un vas cu apa clocotita cu sare si otet. Se fierb 5 minute, se scot cu ajutorul unei palete, se scurg si se aseaza pe un platou. Se serveste ... (mai mult)

Citeste
Oua umplute cu pateu de ficat

Oua umplute cu pateu de ficat

Publicata duminica, 9 decembrie 2012, 23:43
Timp de gatire: 15 minute Complexitate: Usor

Ouale se fierb de consistenta tare si se taie pe jumatate, in lungime. Frunzele de salata se spala bine. Galbenusurile fierte se dau prin razatoarea fina, se amesteca cu pateul de ficat, se introduc ... (mai mult)

Citeste
Crochete de ou

Crochete de ou

Publicata luni, 3 decembrie 2012, 17:05
Timp de gatire: 20 minute Complexitate: Usor

Se rumeneste usor faina in unt, se adauga cate putin lapte amestecand mereu, pana cand totul se ingroasa ca o crema. Se ia de la foc, se adauga doua galbenusuri crude, se amesteca bine punand sarea, ... (mai mult)

Citeste
Oua umplute

Oua umplute

Publicata vineri, 30 noiembrie 2012, 13:11
Timp de gatire: 20 minute Complexitate: Usor

Se fierb ouale tari. Cand se racesc, se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Se scot cu atentie galbenusurile ( astfel ca sa nu se rupa albusul ), se pun intr-un castron si se freaca bine cu ... (mai mult)

Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))