Preparate din oua
Omleta cu mere
Publicata luni, 15 iulie 2013, 09:15Se spala si se curata merele. Apoi, se taie cubulete sau felii. Intr-un castron, se bat cele 3 oua. Se adauga sare si piper, dupa gust. Se pune o lingurita de unt intr-o tigaie si se lasa sa se ... (mai mult)
CitesteOua umplute cu ton
Publicata luni, 25 martie 2013, 11:21Intr-o cratita, se pun ouale si se acopera cu apa rece. Se pun pe foc pentru 10 minute! Cand sunt gata, se curata, se taie pe jumatate si se scoate galbenusul. Tonul se amesteca cu galbenusul de ou, ... (mai mult)
CitesteOmleta cu creveti
Publicata joi, 21 martie 2013, 18:39Intr-un castron se bat ouale. Apoi, se adauga ceapa tocata, patrunjelul si crevetii taiati pe jumatate sau in bucati mai mici. Se condimenteaza cu putina sare. Intr-o tigaie, punem uleiul de masline ... (mai mult)
CitesteOmleta cu sunca
Publicata duminica, 24 februarie 2013, 19:33Sunca presata se taie cubulete sau fasii. Ouale se spag intr-un vas, se adauga sare si se bat. Sunca se prajeste in ulei, apoi se adauga ouale, se rumenesc pe ambele parti si se ruleaza. Se serveste ... (mai mult)
CitesteOmleta cu mazare
Publicata duminica, 24 februarie 2013, 19:19Mazarea proaspata se fierbe; cea conservata se scurge si se trece prin jet de apa rece. Mazarea se inabusa in ulei, se adauga ouale batute si sare, se amesteca si se rumenesc pe ambele parti. Omleta ... (mai mult)
CitesteOmleta cu branza
Publicata duminica, 24 februarie 2013, 18:59Ouale se bat, se amesteca apoi cu branza si se rumenesc in ulei pe ambele parti. Omleta obtinuta se ruleaza. Se serveste fierbinte cu putin patrunjel deasupra.
CitesteOmleta taraneasca
Publicata duminica, 24 februarie 2013, 18:49Cartofii se fierb in apa cu sare si se taie cubulete. Ceapa si patrunjelul se toaca marunt. Costita afumata se taie cubulete. Ceapa se inabusa in ulei cu apa, se amesteca apoi cu cartofii si se ... (mai mult)
CitesteOmleta cu ciuperci
Publicata luni, 11 februarie 2013, 14:21Ciupercile se taie in felii subtiri, se prajesc in ulei si peste ele se toarne ouale batute bine si se amesteca cu mararul tocat si sare. Dupa ce omleta se coace pe ambele parti se rastoarna pe un ... (mai mult)
CitesteOua umplute cu ciuperci
Publicata luni, 11 februarie 2013, 14:09Ouale se fierb tari, se curata de coaja si se scot cu grija galbenusurile, fara a se rupe albusul. Ciupercicle se toaca marunt si se prajesc in 25 g unt pana se inmoaie bine. Se lasa sa se raceasca. ... (mai mult)
CitesteOchiuri romanesti
Publicata joi, 31 ianuarie 2013, 20:50Ouale se sparg unul cate unul si se introduc pe rand intr-un vas cu apa clocotita cu sare si otet. Se fierb 5 minute, se scot cu ajutorul unei palete, se scurg si se aseaza pe un platou. Se serveste ... (mai mult)
CitesteOua umplute cu pateu de ficat
Publicata duminica, 9 decembrie 2012, 23:43Ouale se fierb de consistenta tare si se taie pe jumatate, in lungime. Frunzele de salata se spala bine. Galbenusurile fierte se dau prin razatoarea fina, se amesteca cu pateul de ficat, se introduc ... (mai mult)
CitesteCrochete de ou
Publicata luni, 3 decembrie 2012, 17:05Se rumeneste usor faina in unt, se adauga cate putin lapte amestecand mereu, pana cand totul se ingroasa ca o crema. Se ia de la foc, se adauga doua galbenusuri crude, se amesteca bine punand sarea, ... (mai mult)
CitesteOua umplute
Publicata vineri, 30 noiembrie 2012, 13:11Se fierb ouale tari. Cand se racesc, se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Se scot cu atentie galbenusurile ( astfel ca sa nu se rupa albusul ), se pun intr-un castron si se freaca bine cu ... (mai mult)
Citeste