Rulada cu gem
Ingrediente:
6 linguri faina 6 oua 6 linguri zahar coaja de lamaie 1/2 lingurita esenta de vanilie gem de caise
Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri. Apoi, se bat albusurile, turnand treptat zahar, pana cand devin spuma! Se adauga galbeunusurile, pe rand, amestecand cu atentie. Se rade coaja de la o lamaie mica si se adauga in compozitie impreuna cu esenta de vanilie. Apoi, se adauga cu atentie si faina, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Apoi, se toarna aluatul obtinut in tava si se baga la cuptor, la 180 de grade, timp de 10 minute. Dupa expirarea timpului, se rastoarna blatul pe un prosop putin umed. Se indeparteaza hartia de copt si se mai pune inca un prosop peste blat. Se lasa deoparte timp de 30 de minute, apoi se indeparteaza prosopul si se unge blatul cu gem. Se ruleaza blatul, se impacheteaza intr-o foaie de aluminiu si se baga la frigider pentru 2 ore.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Rulada de curcan
Painea se inmuaie in lapte si se stoarce dupa care se amesteca cu carnea de curcan tocata si slanina. Ceapa si verdeata ... (mai mult)
Citeste -
Rulada din carne de porc
Pentru realizarea ruladei, trebuie mai intai sa taiem bucata de muschi, astfel incat sa obtinem o foaie cat mai intinsa.... (mai mult)
Citeste -
Rulada cu spanac
Pentru rulada cu spanac, pregatim mai intai spanacul, pe care il spalam si il oparim in apa fiarta, apoi il tocam ... (mai mult)
Citeste -
Rulada cu capsuni
Se pregateste mai intai aluatul pentru rulada, separand cele patru galbenusuri de albusurile lor. Albusaurile se bat ... (mai mult)
Citeste -
Rulada cu ciocolata
Pregatirea blatului se realizeaza astfel: albusurile celor 3 oau se bat bine cu un praf de sare si zahar. Separat se bat... (mai mult)
Citeste -
Rulada de porc
Muschuil de porc se curata si se spala bine, apoi se scuge de apa. Se taie in asa fel incat sa rezulte o foaie de carne ... (mai mult)
Citeste