Pandispan cu mere

Foto - Pandispan cu mere
Complexitate: usor Timp de preparare: 55 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

1 kg mere 6 linguri de zahar 6 linguri de faina 6 oua 2 plicuri de zahar vanilat 1 praf de copt zeama de lamaie ulei sare

Mod de preparare:

Merele se spala si se curata de coaja, apoi se taie in felii rotunde si li se indeparteaza samburii. Intr-o tava unsa cu unt se aseaza merele, acoperind toata suprafata tavii, apoi se presara zahar peste ele. Pandispanul pentru prajitura se prepara separand albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, pana devin spumoase. Peste galbenusurile batute se adauga praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul vanilat si 2 linguri de ulei, apoi treptat, se presara faina amestecand mereu, pentru a omogeniza compozitia. Tot acest amestec se va incorpora in spuma de albusuri, turnand treptat si amestecand de jos in sus, pentru amentine consistenta aerata a albusurilor. Odata realizat pandispanul, se va turna peste feliile de mere, in tava, se niveleaza cu ajutorul unui citit, se aseaza inca un strat de felii de mere, apoi se da tava la cuptor, pentru 35 de minute. Cand a devenit rumen, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se portioneaza.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Pandispan cu ciocolata

    Pandispan cu ciocolata

    Celor 10 oua li se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se vor mixa impreuna cu uleiul, pana ce devin ... (mai mult)

    Citeste
  • Suc de morcovi cu mere

    Suc de morcovi cu mere

    Morcovii si merele se spala si se curata de coaja. Apoi le taiem in cuburi mai mari. Folosim un blender in care punem ... (mai mult)

    Citeste
  • Salata de mere

    Salata de mere

    Merele se curata de coaja, se taie sferturi si se scot samburii, apoi se taie in felii de un cm grosime. Vinul cu apa se... (mai mult)

    Citeste
  • Spuma de mere

    Spuma de mere

    Merele, curatate si taiate bucatale, se pun la fiert cu putina apa, zahar si zeama de lamaie. Cand s-au inmuiat, se trec... (mai mult)

    Citeste
  • Pandispan cu capsuni

    Pandispan cu capsuni

    Pentru inceput, se separa galbenusurile de albusuri. Apoi, se bat albusurile spuma, turnand praful de sare si zaharul ... (mai mult)

    Citeste
  • Mere caramelizate

    Mere caramelizate

    Se spala merele si se scoat cozile. Se introduce cu atentie batul in centrul marului. Intr-o cratita, se prepara siropul... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))