Paleuri cu cioclata

Foto - Paleuri cu cioclata
Complexitate: usor Timp de preparare: 70 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

Paleuri: 250 g faina 150 g unt 150 g zahar pudra vanilie 3 oua 1 praf de copt sare Crema: 200 g ciocolata neagra 150 ml frisca

Mod de preparare:

Mai intai se pregateste crema pentru paleuri, punand la baie de aburi ciocolata, trasnformand-o intr-o crema. Cand se mai raceste se amesteca impreuna cu frisca batuta spuma, se amesteca usor, apoi se acopera cu o folie de plastic si se da la frigider. Intre timp se prepara paleurile pentru care se mixeaza mai intai untul ce a stat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul pudra, un praf de sare si vanilia. Peste crema rezultata se adauga pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare ou adaugat, iar la final se presara faina in etape, amestecand usor, pana se incorporeaza totul. Ultimul adaugat va fi praful de copt, astfel compozitia pentru paleuri este gata. Cu ajutorul unui pos, se vor forma paleurile, astfel, se va tapeta o tava cu hartie de copt si se vor forma mici banuti de aluat. Odata umpluta tava, se va introduce la cuptor, ce a fost incins in prealabil si se vor coace paleurile timp de 15 minute. Cand sunt gata, se scot din tava si se unesc intre ele, doua cate doua, lipindu-le cu ajutorul cremei pregatite initial. Paleurile cu ciocolata se orneaza cu ciocolata topita, glazurandu-i usor.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Paleuri cu crema

    Paleuri cu crema

    Intr-o cratita, punem cele 200 ml frisca impreuna cu ciocolata bucati. Vom prepara ingredientele la bain marie, ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))