Macarons cu ciocolata

Foto - Macarons cu ciocolata
Complexitate: usor Timp de preparare: 60 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

Aluat: 250g zahar pudra 40 g cacao 150 g pudra migdale 3 albusuri 25 g zahar Crema: 150 g ciocolata amaruie 200 ml frisca 20 g unt

Mod de preparare:

Se pun albusurile intr-un bol si se bat spuma impreuna cu zaharul. Separat se amesteca zaharul, cacao si migdalele si se pun intr-un blender, unde se maruntesc, apoi se adauga treptat, peste spuma de albusuri, amestecand usor, pana ce se incorporeaza toate ingredientele. Din compozitia obtinuta se formeaza biscuitii de macarons, asezandu-i pe o tava acoperita cu hartie de copt,cu ajutorul unui pos. Tava va sta la cuptorul incins timp de 25 de minute, apoi se scot si se lasa la racit. Intre timp se pregateste crema punand la fiert frisca, iar cand incepe sa dea in clocot, se da de pe foc, peste ea se adauga ciocolata amestecand mereu, pana ce se topeste definitiv, iar la final, cand crema incepe sa se raceasca, se adauga si untuli se omogenizeaza amestecul. Dupa ce crema s-a mai racit, iar biscuitii sunt gata, se monteaza macarons, lipind cu crema de ciocolata biscuitii, doi cate doi. Inainte de a fi serviti se vor lasa pana a doua zi, pentru a deveni moi in interior ai crocanti la exterior.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Macarons

    Macarons

    Intr-un bol punem migdalele impreuna cu zaharul pudra si le amestecam cu ajutorul unui blender. Separat, albusurile se ... (mai mult)

    Citeste
  • Sos de ciocolata alba

    Sos de ciocolata alba

    Ciocolata se rupe bucati. Intr-un vas se pun ciocolata, laptele si frisca la foc mic, amestecand din cand in cand pana ... (mai mult)

    Citeste
  • Capsuni glazurate cu ciocolata

    Capsuni glazurate cu ciocolata

    Ciocolata se rupe in bucati si se pune la bain marie pentru a se topi usor. Peste ciocolata adaugam untul si amestecam ... (mai mult)

    Citeste
  • Ciocolata de casa

    Ciocolata de casa

    Se toarna laptele intr-o cratita si se lasa la incalzit. Apoi, se pun bucati de ciocolata si se amesteca bine. Dupa ce ... (mai mult)

    Citeste
  • Glazura de ciocolata

    Glazura de ciocolata

    Se sfaramana ciocolata si se pune intr-o cratita impreuna cu apa. La foc mic, amestecati pana cand ciocolata este ... (mai mult)

    Citeste
  • Parfait de ciocolata

    Parfait de ciocolata

    Se pune ciocolata pe foc la topit in lapte, se adauga tot zaharul si se amesteca bine. Apoi, se bat putin galbenusurile ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))