Cozonac floare

Foto - Cozonac floare
Complexitate: usor Timp de preparare: 120 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

Aluat: 600 g faina 250 ml lapte cald 160 g zahar 100 g unt 40 g drojdie 4 oua coaja de lamaie Umplutura: 100 ml lapte 150 g mac 50 g zahar

Mod de preparare:

Se pregateste mai intai aluatul pentru care se cerne. intr-un bol faina, peste ea se adauga drojdia dizolvata in putin lapte caldut, apoi ouale, zaharul, un praf de sare, coaje de lamaie, laptele si untul topit. Toate acestea se amesteca bine,iar pentru incorporarea totala a ingredientelor, se framanta cu mana, timp de cel putin 10 minute. Dupa ce aluatul a fost framantat suficient, se acopera cu un servet si se lasa la dospit, pentru aproximativ o ora, cat sa isi dubleze volumul. Intre timp se pregateste umplutura punand laptele la fiert, impreuna cu zaharul si semintele de mac, lasand focul mic. Se amesteca aproape mereu, pentru a nu permite sa se lipeasca, iar cand incepe sa se ingroase continutul din cratita, se opreste focul si se lasa la racit. Odata ce a crescut suficient, din aluat se intinde o foaie mai groasa, peste ea se intinde umplutura de mac si lapte si se ruleaza apoi. Ruloul obtinut se taie usor, in rondele de grosimi egale. Acestea se vor aseza intr-o forma rotunda cu pereti inalti, ce a fost tapetata in prealabil cu unt, formand astfel, o floare. Odata montat, cozonacul se lasa inca o jumatate de ora la crescut, in tava, apoi se unge deasupra cu ou batut si se da la cuptorul incins, timp de 35-40 de minute, pana cand se rumeneste deasupra.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Budinca de cozonac

    Budinca de cozonac

    Punem laptele la fiert, in care am dizolvat zaharul. Cand a fiert, se lasa la racit. Feliile de cozonac se taie in ... (mai mult)

    Citeste
  • Flori de dovlecei pane

    Flori de dovlecei pane

    Florile de dovlecel se spala bine in apa rece, li se indeparteaza partea din mijloc, apoi, in fiecare floare se aseaza ... (mai mult)

    Citeste
  • Cozonac cu rahat

    Cozonac cu rahat

    Laptele se incalzeste, apoi se toarna intr-un bol. Galbenusurile de ou se bat bine cu zahar, dorjdia, un praf de sare si... (mai mult)

    Citeste
  • Cozonac moldovenesc

    Cozonac moldovenesc

    Pentru aluat, vom folosi un vas mare, in care sa incapa laptele caldut, faina cernuta, ouale batute spuma cu telul si ... (mai mult)

    Citeste
  • Cozonac de post

    Cozonac de post

    Pentru inceput, margarina se amesteca intr-un bol cu zaharul, cand zaharul s-a topit se toarna si sucul de portocale si ... (mai mult)

    Citeste
  • Cozonac cu cacao

    Cozonac cu cacao

    Mai intai punem laptele la fiert, iar drojdia o dizolvam cu doua linguri de zahar. Pregatim aluatul pentru cozonac, ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))