Prajituri

Madlene

Madlene

Publicata joi, 13 februarie 2014, 10:26
Timp de gatire: 30 minute Complexitate: Usor

Intr-un vas vom amesteca ouale, zaharul si un varf de sare, apoi le vom pune la baie de aburi, pentru a omogeniza ingredientele. Cand amestecul a devenit o crema fina, se da de pe aburi si se lasa la ... (mai mult)

Citeste
Prajitura dobos

Prajitura dobos

Publicata miercuri, 12 februarie 2014, 14:51
Timp de gatire: 70 minute Complexitate: Usor

Pentru inceput, preparam crema, caramelizand cam 200 g de zahar. Intr-un bol frecam untul impreuna cu 100 g de zahar dar si cu cele 3 oua. Amestecul se toarna peste caramelul inca fierbinte si se mai ... (mai mult)

Citeste
Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion

Publicata miercuri, 12 februarie 2014, 14:46
Timp de gatire: 120 minute Complexitate: Usor

Pentru prajitura, vom pregati mai intai aluatul, amestecand intr-un bol toate ingredinetele si framantand un aluat care sa nu se mai lipesca de maini. Il vom imparti in patru parti egale si vom ... (mai mult)

Citeste
Cozonac moldovenesc

Cozonac moldovenesc

Publicata miercuri, 12 februarie 2014, 14:42
Timp de gatire: 180 minute Complexitate: Mediu

Pentru aluat, vom folosi un vas mare, in care sa incapa laptele caldut, faina cernuta, ouale batute spuma cu telul si untul topit. Vom amesteca totul, apoi adaugam drojdia uscata, zaharul, coaja de ... (mai mult)

Citeste
Cornuri cu ciocolata

Cornuri cu ciocolata

Publicata miercuri, 12 februarie 2014, 14:27
Timp de gatire: 140 minute Complexitate: Usor

La inceput punem galbenusul de ou intr-un bol, impreuna cu 150 g de zahar, untul, drojdia, smantana, sarea si faina. Toate acestea le amestecam bine, apoi framantam compozitia obtinuta, pana ce ... (mai mult)

Citeste
Cornuri cu branza

Cornuri cu branza

Publicata joi, 6 februarie 2014, 10:53
Timp de gatire: 130 minute Complexitate: Usor

Faina, impreuna cu laptele, sarea, uleiul, drojdia si zaharul le amestecam bine, pana cand obtinem un aluat pe cere il framantam cu mana. Cand devine nelipicios si are o consistenta fina, il lasam la ... (mai mult)

Citeste
Melcisori cu nuca

Melcisori cu nuca

Publicata joi, 6 februarie 2014, 10:47
Timp de gatire: 140 minute Complexitate: Usor

Mai intai incalzim laptele, pe care il amestecam cu putina sare si zahar. Separat, intr-un castron vom amesteca untul si oul, impreuna cu faina si drojdia uscata. Turnam laptele si framantam aluatul ... (mai mult)

Citeste
Prajitura semiluna

Prajitura semiluna

Publicata miercuri, 5 februarie 2014, 17:40
Timp de gatire: 50 minute Complexitate: Usor

Prajitura se prepara intr-un mod foarte simplu; vom amesteca untul ce a stat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si vom obtine o crema. Pe rand, vom adauga ouale si vom incorpora usor, pana ce... (mai mult)

Citeste
Macarons

Macarons

Publicata duminica, 22 decembrie 2013, 11:15
Timp de gatire: 45 minute Complexitate: Usor

Intr-un bol punem migdalele impreuna cu zaharul pudra si le amestecam cu ajutorul unui blender. Separat, albusurile se bat spuma cu 10 g de zahar si colorantul alimentar. Le mixam pana cand devin o ... (mai mult)

Citeste
Tarta tatin cu mere

Tarta tatin cu mere

Publicata sambata, 21 decembrie 2013, 12:53
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Mai intai curatam merele si le taiem in sferturi. Amestecam sucul de lamaie cu 100 g zahar vanilat. Intr-o tigaie, topim restul de zahar impreuna cu 2 linguri de apa si caramelizam. Peste zaharul ... (mai mult)

Citeste
Panettone

Panettone

Publicata sambata, 21 decembrie 2013, 12:36
Timp de gatire: 200 minute Complexitate: Usor

Intr-un vas mai mare punem faina, iar peste ea adaugam toate celelalte ingrediente. Amestecam totul, apoi framantam cu mainile aluatul, timp de 20 de minute. Vom lasa la dospit pentru cel putin o ora,... (mai mult)

Citeste
Vargabeles

Vargabeles

Publicata vineri, 20 decembrie 2013, 11:40
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Intr-un bol, punem branza si o pasam cu o furculita. Peste ea adaugam galbenusurile celor 5 oua si zaharul vanilat, smantana, zaharul pudra, stafidele si coaja de lamaie. Mixam totul, pana obtinem o ... (mai mult)

Citeste
Baigli cu mac

Baigli cu mac

Publicata joi, 19 decembrie 2013, 12:31
Timp de gatire: 120 minute Complexitate: Usor

Din amestecul ingredientelor pentru aluat, framantam un aluat moale si il tinem apoi la frigider, timp de 60 de minute. Umplutura o preparam amestecand untul impreuna cu macul si zaharul. Dupa ce a ... (mai mult)

Citeste
Baigli cu nuca

Baigli cu nuca

Publicata joi, 19 decembrie 2013, 12:28
Timp de gatire: 120 minute Complexitate: Usor

Preparam aluatul amestecand faina impreuna cu untul, ouale batute, laptele cald, drojia si zaharul. Se framanta un aluat asemanator celui de cozonac si il lasam apoi la dospit, timp de o ora. ... (mai mult)

Citeste
Guguluf cu portocale

Guguluf cu portocale

Publicata joi, 19 decembrie 2013, 12:25
Timp de gatire: 75 minute Complexitate: Usor

Intr-un bol, punem albusurile de ou si le mixam impreuna cu zaharul, pana devin o spuma tare. Peste ele adaugam galbenusurile batute, coaja de portocale, sucul de portocala, laptele cald, untul topit ... (mai mult)

Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))