Paste cu sos pesto
Ingrediente:
450 g paste busuioc 2 catei usturoi 100 ml ulei 100 g branza rasa sare piper negru
Mod de preparare:
Busuiocul se spala bine, se rup frunzele de pe tulpina si se scurg bine. Cateii de usturoi se curata si se pun impreuna cu frunzele de busuioc intr-un blender si se paseaza la viteza mica. Peste ele se toarna si putin ulei, sare si piper si mixam mereu pana cand totul devine o pasta omogena. Cand e gata, pasta se lasa intr-un bol peste care turnam ulei de masline cat sa acopere pasta, acest lucru evitand oxidarea si innegrirea pastei de busuioc. In acest timp pastele vor fierbe in apa cu putina sare, cam 15 minute. Pastele fierte, se scurg din apa si se clatesc cu apa rece, apoi le asezam din nou in oala in care le-am fiert, dar dupa ce am inlaturat apa, adaugam peste ele sosul pesto, amestecam bine si lasam pe foc mic. Peste ele turnam un pahar de apa si 50 de grame de branza rasa. Dupa 5 minute oprim focul si asezam pastele cu sos, intr-un vas de servit. Deasupra adaugam restul de branza rasa si pot si servite imediat.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Paste cu fasole
Pastele se pun la fiert in apa cu sare, apoi se scurg si se pun intr-un alt vas. Ceapa se toaca marunt si se calesc in ... (mai mult)
Citeste -
Paste cu parmezan
Pastele se pun la fiert, in apa cu putina sare. Dupa 8 minute, se scurg din apa fierbinte, se dau sub jet de apa rece si... (mai mult)
Citeste -
Paste picante
Intr-o oala, punem apa si o lingurita de sare, iar cand incepe sa fiarba, punem pastele la fiert, timp de 10 minute. ... (mai mult)
Citeste -
Paste cu nuca
Se fierb pastele in apa cu ulei, pentru 10 minute. Se pun apoi intr-o strecuratoare si se lasa la scurs dupa ce au fost ... (mai mult)
Citeste -
Paste cu carne de porc
Pastele le fierbem in apa cu sare, apoi le scurgem de apa si le lasam intr-un vas mai mare. Legumele se curata si se ... (mai mult)
Citeste -
Paste cu branza la cuptor
Pastele se fierb in apa clocotita, cu sare si o lingura de ulei, se clatesc cu apa rece si se lasa deoparte. Rosiile se ... (mai mult)
Citeste







