Pui umplut cu mere

Foto - Pui umplut cu mere
Complexitate: mediu Timp de preparare: 120 minute
5.00 5 2 voturi / pareri

Ingrediente:

1.5 kg carne de pui 2.5 kg mere 100ml ulei 30g zahar piper sare

Mod de preparare:

Merele se taie in felii de circa 3 cm grosime. Puiul se curata bine, se lasa intreg si se pipereaza. In interiourl acestioa se vor introduce 4-5 felii de mere nepresate. Merele se vor aseaza intr-o cratita de circa 2-3kg sau intr-o tava emailata, pentru ca ele sa fie in strat de circa 5cm grosime, se adauga 3-4 linguri de apa si se preseaza merele cu 30g de zahar. Deasupra lor se aseaza puiul cu pieptul in sus si se unge bine cu tot uleiul. Cratita se introduce in cuptorul bine infierbantat si se lasa 15-20 de minute, pentru ca puiul sa se rumeneasca putin. Dupa aceea, tava se scoate din cuptor, se presara puiul cu sare si cu sosul format, se vor stropi bine atat puiul, cat si merele. Tava se introduce din nou la cuptor, la foc potrivit. Din 15 in 15 minute, puiul se intoarce, iar merele si puiul se stropesc cu sos. Daca sosul a scazut prea mult, se adauga cate o lingura cu apa. Dupa circa o ora, se incearca puiul cu furculita; daca aceasta intra usor in piept, puiul este gata. Merele se servesc ca singura garnitura la friptura. Se serveste calda. In acelasi fel se poate prepara puiul cu gutui, piersici, pere sau prune.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Suc de morcovi cu mere

    Suc de morcovi cu mere

    Morcovii si merele se spala si se curata de coaja. Apoi le taiem in cuburi mai mari. Folosim un blender in care punem ... (mai mult)

    Citeste
  • Salata de mere

    Salata de mere

    Merele se curata de coaja, se taie sferturi si se scot samburii, apoi se taie in felii de un cm grosime. Vinul cu apa se... (mai mult)

    Citeste
  • Curcan umplut

    Curcan umplut

    Pentru sos: se curata, se taie 2 mere in cubulete si se pun intr-o tigaie. Se adauga putina apa, zahar si scortisoara. ... (mai mult)

    Citeste
  • Spuma de mere

    Spuma de mere

    Merele, curatate si taiate bucatale, se pun la fiert cu putina apa, zahar si zeama de lamaie. Cand s-au inmuiat, se trec... (mai mult)

    Citeste
  • Mere caramelizate

    Mere caramelizate

    Se spala merele si se scoat cozile. Se introduce cu atentie batul in centrul marului. Intr-o cratita, se prepara siropul... (mai mult)

    Citeste
  • Pui umplut cu ficatei

    Pui umplut cu ficatei

    Puiul curatat si spalat bine, se condimenteaza bine cu rozmarin, piper si cimbru. Ficateii si kaiserul se taie in ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))