Zacusca de dovlecei
Ingrediente:
4 kg dovlecei 2 kg rosii 1 kg ardei grasi 500 g ceapa 1/2 l ulei patrunjel sare
Mod de preparare:
Se curata dovleceii, apoi se indeparteaza semintele si se taie cubulete. Dupa ce se condimenteaza cu putina sare, se lasa deoparte timp de o ora. Intre timp, se pun rosiile in apa fiarta pentru a se decoji cu usurinta si se taie. Se curata ceapa si se pune la calit, in ulei, impreuna cu ardeiul taiat cubulete. Dupa 2-3 minute, se adauga si dovleceii si rosiile, restul de ulei, patrunjel si se sareaza. Se lasa pe foc timp de 20 de minute, amestecand constant. Se sterilizeaza borcanele si se toarna zacusca calda. Apoi, se mai pun la fiert, inca 20 de minute, intr-o oala cu apa.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Zacusca de vinete si ardei
Vinetele si ardeii se pun pe gratar si se coc, apoi se curata de coaja si de seminte si se scurg bine de sucul lasat. ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de fasole
Fasolea se spala, se lasa la inmuiat si se pune la fiert adaugandu-se sarea si piperul. Prin masina de tocat se trec ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de gogonele
Pregatim legumele pentru zacusca spalandu-le si curatandu-le bine. Apoi vom folosi o masina de tocat pentru a da ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de ghebe
Prima etapa o constituie spalarea si curatarea ghebelor si punerea lor intr-o oala cu apa fierbinte, pentru a le opari ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de ardei capia
Mai intai se pun ardeii la copt, se curata de coaja si de seminte apoi se lasa la scurs. Intre timp se curata ceapa si ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de vinete si gogosari
Vinetele, impreuna cu ardeii se coc pe un gratar, apoi se curata de coaja. Vinetele se vor lasa la scurs, iar ardeii se ... (mai mult)
Citeste