Gem de piersici

Foto - Gem de piersici
Complexitate: usor Timp de preparare: 90 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

2 kg piersici 1 cana apa 700 g zahar 1/2 lamaie 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare:

Se spala bine fructele. Apoi, se decojesc si se taie in bucati nu foarte mici. Separat, se prepara un sirop din zeama de la o jumatate de lamaie, o cana de apa si zahar. Se pune la fiert, iar cand se ingroasa, se adauga piersicile. Dupa 30-40 de minute, se stinge focul si se pune gemul obtinut in borcane. Se infileteaza capacele si se pun borcanele intr-o oala cu apa. Se baga la cuptor pentru maxim 30 de minute, apoi se lasa la racit si se depoziteaza.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Sufleu de piersici

    Sufleu de piersici

    Piersicile macerate in coniac se taie bucatele si se trec prin sita. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul, ... (mai mult)

    Citeste
  • Smoothie cu piersici

    Smoothie cu piersici

    Se foloseste un blender in care se pun feliile de banane, piersicile feliate, cubuletele de pepene si gheata. Se ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu piersici

    Prajitura cu piersici

    Se pune la incalzit cuptorul la o temperatura de 180 de grade. Se pregateste tava cu hartie de copt. Intr-un castron, se... (mai mult)

    Citeste
  • Tarta cu piersici

    Tarta cu piersici

    Intr-un castron se pune faina impreuna cu untul, zaharul, ouale batute si laptele. Se amesteca bine, iar aluatul obtinut... (mai mult)

    Citeste
  • Pandispan cu piersici

    Pandispan cu piersici

    Mai intai se separa albusurile de galbenusuri si se pun in vase diferite. Albusurile se bat spuma, iar cand devin ... (mai mult)

    Citeste
  • Crema de piersici

    Crema de piersici

    Piersicile se fierb inabusit cu apa, zaharul si cu zeama de lamaie pana se inmoaie bine. Se trec prin sita, se adauga ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))