Gem de piersici
Ingrediente:
2 kg piersici 1 cana apa 700 g zahar 1/2 lamaie 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Se spala bine fructele. Apoi, se decojesc si se taie in bucati nu foarte mici. Separat, se prepara un sirop din zeama de la o jumatate de lamaie, o cana de apa si zahar. Se pune la fiert, iar cand se ingroasa, se adauga piersicile. Dupa 30-40 de minute, se stinge focul si se pune gemul obtinut in borcane. Se infileteaza capacele si se pun borcanele intr-o oala cu apa. Se baga la cuptor pentru maxim 30 de minute, apoi se lasa la racit si se depoziteaza.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sufleu de piersici
Piersicile macerate in coniac se taie bucatele si se trec prin sita. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul, ... (mai mult)
Citeste -
Smoothie cu piersici
Se foloseste un blender in care se pun feliile de banane, piersicile feliate, cubuletele de pepene si gheata. Se ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu piersici
Se pune la incalzit cuptorul la o temperatura de 180 de grade. Se pregateste tava cu hartie de copt. Intr-un castron, se... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu piersici
Intr-un castron se pune faina impreuna cu untul, zaharul, ouale batute si laptele. Se amesteca bine, iar aluatul obtinut... (mai mult)
Citeste -
Pandispan cu piersici
Mai intai se separa albusurile de galbenusuri si se pun in vase diferite. Albusurile se bat spuma, iar cand devin ... (mai mult)
Citeste -
Crema de piersici
Piersicile se fierb inabusit cu apa, zaharul si cu zeama de lamaie pana se inmoaie bine. Se trec prin sita, se adauga ... (mai mult)
Citeste